Nyhetsbrev – December

Hej Skutbergsvänner!

Nu har ytterligare ett år gått och jag hoppas att ni har besökt Skutbergets friluftsområde flitigt. Motionscentralen är öppen som vanligt, men med begränsade tider för bastun nu under elransoneringen. Trevligt är att man har fått till en möjlighet att köpa sig lite fika efter träning och bastubad. Det har också blivit väldigt populärt och trendigt med vinterbad, men för oss som har nyttjat Motionscentralen länge är det ingen nyhet.

Det har också blivit ett nytt politiskt styre i en mix av olika partier, både nytt och gammalt.

Vi får hoppas och tro att det kan leda till lite nya och sunda idéer om Skutbergets framtid.

För min personliga del så tror jag inte att det behöver vara så häftigt, utan det är naturen och området i sig som Karlstadsborna mår bra av. En lätt uppdatering av byggnaderna utan omfattande och kostsamma om- och tillbyggnader. Min tanke har hela tiden varit att engagera Nobelgymnasiet som är en av Sveriges största yrkesgymnasium till att utföra mindre reparationer och renoveringar.

Man kan på detta vis få en meningsfull praktik för eleverna och samtidigt få till en renovering av t.ex Skutbergsgården. En för området klassisk byggnad som behöver lite omtanke och nya verksamheter.

Jag tror även att Skutbergets friluftsområde skulle må bra av om det bara var en kommunal förvaltning som bar huvudansvaret, inte som idag med en blandning av flera.

Det klart bästa vore om det fanns en platsanställd intendent med ansvar och helhetssyn för friluftsområdet gentemot medborgare, föreningar och företag.

Som det fungerar idag kan det lätt bli något tungarbetat att få till och samordna aktiviteter med flera förvaltningar inblandade. Föreningen arbetar också vidare med att försöka få till konstruktiva möten med nytillträdda politiker och tjänstemän, allt för att upplysa om vilket fantastiskt friluftsområde Karlstad har i Skutberget.

Mitt tips under julen är att ta en paus från innesittande med en trevlig tur ut till vårt fantastiska Skutberget. Ta med nära och kära eller vänner på besök ut för en uppfriskande skogspromenad. Avsluta med en fika eller varför inte tända en brasa och grilla lite.

Ni får nu alla ha en riktigt God Jul och Gott Nytt År så hörs vi snart igen efter helgerna!

Thomas Martinsson