Nypremiär för Motionscentralen. Det firar vi med jordgubbar.

Nu på måndag den 17 juli öppnar Skutbergets Motionscentral igen efter att ha stått stängd sedan First Camp lämnade den vid årsskiftet. Och det ska vi självklart fira. Därför bjuder föreningen Skutbergets Wenner alla besökare på Motionscentralen på jordgubbar utanför entrén mellan kl 10-14. Självklart tar vi också själva tillfället i akt att ta en löptur och besikta duscharna och bastun. Centralen håller öppet kl 9-18.

Poolen, gymet och träningshallarna har kommunen tyvärr valt att hålla stängda hela sommaren. Men från föreningen Skutbergets Wenner har vi sträckt ut handen till kommunen för att hjälpa till med drift och bemanning så att även de kan öppnas med start i höst.

– Motionscentralen är med sitt fantastiska läge områdets självklara nav och kronjuvel. Och nyligen utsågs anläggningens löpspår, med betagande utsikt över Vänerhavet, till Sveriges bästa motionsspår. Man lyfte fram den proffsiga anläggningen, den unika naturen samt cafeterian med bastu och möjlighet att ta ett dopp. Att inte nyttja potentialen i en sådan anläggning och utmärkelse tycker vi vore synd. Därför vill vi gärna bidra såväl personellt som ekonomiskt till att den kan fortsätta vara öppen, säger Tomas Martinsson, ordförande i Skutbergets Wenner.

Fotnot: Skutbergets Motionscentral öppnades 1972 som en del i Karlstad Kommuns satsning på att bli Sveriges friskaste Kommun. 2007 överläts driften och utvecklingen av centralen till campingbolaget First Camp som skulle driva den i tio år. 2014 hamnade bolaget i konflikt med kommunen efter en översvämning på campingen, och utvecklingsarbetet fick ett abrupt slut. När avtalet gick ut 31 december 2016 valde kommunen att inte förlänga det. Under hösten 2016 talade man om att man ville hitta en ny entreprenör. Men istället stängdes Motionscentralen helt den 1 januari 2017.