Skutbergets Wenner lämnar in medborgarförslag

Under sommaren 2016 gav sig två löparentusiaster ut för att testa de bästa motionsspåren runt om i landet. Varje kommun skulle besökas och de glada löparna upptäckte, upplevde och utvärderade över 300 spår under sommaren. Resultatet av deras unika projekt och gedigna arbete presenterades denna sommar och Skutbergets motionsspår stod i slutändan som vinnare av utmärkelsen Sveriges bästa motionsspår.

Spårtestarna Oscar Jensen och Philip Persson menar att Skutberget som anläggning har allt man kan önska. Bra spår av olika karaktär och vacker varierande natur var något löparna uppskattade och självklart var motionscentralen med omklädning, gym, bastu och bad en viktig faktor för att just Skutberget skulle få den fina utmärkelsen.

Föreningen Skutbergets Wenner anser att kommunen bör dra nytta av den fina utmärkelsen och har därför lämnat in ett medborgarförslag om att den bör marknadsföras på de digitala infartsskyltarna längs E18 för att informera besökare, genomresande och kommuninvånare om att Sveriges bästa motionsspår finns här i Karlstad.

Medborgarförslaget hittar du HÄR. Ju fler som stödjer förslaget desto större chans att det vinner gehör. Så gå in och skriv under du med!

Vill du läsa mer om projektet där Sveriges bästa motionsspår testades, klicka HÄR.