Skutbergets Wenner uppvaktar Mumin i Finland

Över 10 000 namn på protestlistorna mot Mumin på Skutberget och nu lämnar vi över dem direkt till Tomi Lohikoski, VD för Muminland. Ordförande Thomas Martinsson åker till Nådendal tillsammans med tre andra medlemmar.

”Vi uppmanar Karlstads styrande politiker att backa från förslaget att överlåta en stor del av Skutberget till Muminvärlden. Vi uppmanar Muminvärlden att avstå från vår fritidsoas och vårt rekreationsområde. Vi uppmanar Muminvärlden att acceptera något annat område som Karlstads kommun erbjudit.”

Vi är inga aktivister

Vi vill berätta vilka vi är och vad vi tycker. Vi vill visa att vi inte är några aktivister. Vi i föreningen är vanligt folk som inte har något emot varken Mumin eller företagsetableringar. Däremot vill vi inte att det byggs en Muminpark, inhägnat i ett friluftsområde.

Vi vill få dem att tänka om?

Vi ska försöka få Muminvärlden att ändra sig, det är det vi har jobbat för sedan årsskiftet. Och vi diskutera planerna med VD Lohikoski och ur flera perspektiv, företagsekonomiskt, historiskt och naturligtvis miljöhänseende. Muminvärlden borde tänka på företagets rykte. Är Mumins varumärke så starkt som det påstås borde det kunna ligga någon annan stans i Karlstads kommun eller i dess närhet.

Läs också NWT 180602, en bra intervju med Thomas av Kasper Norling.

https://nwt.se/karlstad/2018/06/01/skutbergets-wenner-traffar-mumin